17. oktoober 1996 kell 22:00

AS EK tõstab bensiini hinda

Tänasest tõstab AS EK oma Tallinna tanklates bensiini hinda 15 senti liitri kohta. Ligi nädal aega jättis EK hinna konkurentidele vastupidiselt tõstmata, kuna ettevõtte aastapäevaga seoses oli klientidele lubatud teha hinnasoodustus.

Hinda oli vaja muuta, sest bensiini ostuhind meie jaoks kukkunud ei ole, väitis EK turundusdirektor Mati Ruul eile pärastlõunal. Tema sõnul puudutab hinnatõus 35 tanklaketi teenindusjaamast kümmet.

«Aga meil on ka Tallinnas konteinertanklaid, kus hind nii kõrgele ei tõuse,» lausus Ruul.

Majanduslikult tulnuks bensiini hinda tõsta juba eelmisel nädalal, ütles EK finantsdirektor Ardo Ojasalu. Käesoleva aasta kaheksa kuuga oli EK realiseerimise netokäive 341,4 miljonit krooni ja kahjum 7,4 miljonit krooni.

Nädalavahetusel tõstsid bensiini hinda ka teised suuremad tanklaketid Neste, Statoil, Alexela ja Autokütus. Hinnatõusu põhjendus on bensiini kallinemine maailmaturul. Viimati tõusid bensiini hinnad suuremais tanklakettides augustis. Ka siis põhjendati hinnatõusu bensiini kallinemisega maailmaturul. ÄP

Hetkel kuum