17. oktoober 1996 kell 22:00

Kaubanduskojad alustasid koostööd

Eesti ja Ukraina kaubandus-tööstuskoda sõlmisid eile koostööleppe, mis on jätk vabakaubanduslepinguga sõlmitud sidemete arendamisele.

«Eesti ettevõtted saavad tänu sõlmitud lepingule pideva ülevaate Ukraina kiiresti muutuvast seadusandlusest ja ärimeestel avaneb soodne võimalus luua otsekontakte Ukraina kolleegidega,» ütles Eesti kaubandus-tööstuskoja välismajandusosakonna juhataja Raivo Rits.

Kaubandus-tööstuskoja Ida-Euroopa projekti juhi Viive Tiigi sõnul kujutab Ukraina endast suurt turgu ja Eesti ärimeeste ekspordivõimalused on seal piiramatud. Ukrainlasi huvitavad Tiigi kinnitusel ka Eesti investeeringud, mis aitaksid käima lükata Kiievi pankrotistunud tehaseid.

Ukraina poolelt koostööleppele alla kirjutanud Ukraina kaubandus-tööstuskoja asepresident Viktor Janovski avaldas lootust, et edaspidi hakatakse tihedamini vahetama informatsiooni ja looma kontakte Eesti ja Ukraina ärimeeste vahel. ÄP

Hetkel kuum