17. oktoober 1996 kell 22:00

Streigilaine Prantsusmaal

Tööseisak, mille eestvedajaks on viis miljonit töökohtade koondamise vastu protestivat riigiteenistujat, sulges valitsusasutused. Streik hõlmas ka koole, haiglaid ning elektri- ja gaasivarustust. Kinni oli ka osa postkontoreid. Protestimarsse korraldati üle kogu Prantsusmaa. Riikliku raudteekompanii SNCF andmeil sõitis neljapäeval vaid kolmandik rongidest. Tunneliühendust Pariisi ja Londoni vahel streik ei puudutanud.

Riigiteenistujad protestivad valitsuse plaani vastu kärpida riigiteenistujate arvu järgmisel aastal 6000 võrra. Kõige rängemalt tabab valitsuse kokkuhoiuplaan õpetajaid, kes kaotavad 2300 alalist töökohta. Katkestatakse ka 15 000 ajutist töölepingut.

Le Parisieni küsitlus näitab üldist rahulolematust Chiraci poliitikaga. 39% küsitletutest usub, et Maastrichti lepingut, mis seab valuutaliidu liikmeks pürgijatele ranged nõuded ja mis tingib ka Prantsusmaa kokkuhoiuprogrammi vastuvõtmise, tuleks muuta. REUTER-BNS

Hetkel kuum