• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viktor Kaasik hoiatab segajaid

  Kaasik soovitas protsessijatel oma lähieelarvesse kuluartiklina sisestada Eesti Vabariigile ja AA-Õligrupile võimalikud tekitatud kahjud (120 miljonit ja 90 miljonit krooni), pluss veel viivised ja prisked kohtukulud.
  Hansa Kindlustuse huve esindavale advokaadibüroole HETA tehti see selgeks, sest ta oskab eristada reaalsust ulmest ja mõistab hinnata ühe või teise kohtuliku vaidluse perspektiive ja riske, lisas Kaasik.
  Väidet, et võlanõude rahuldamisel Esoili ja Eesti Kütuse vastu maksab AA-Õligrupp Hansa Kindlustusele 3 mln krooni, nimetas Kaasik õhust võetuks.
  «Minu klient ei maksa nüüd ega ka tulevikus kellelegi sentigi,» raius Kaasik. Ta ei kinnitanud ega kummutanud kuuldusi, et nii Hansa Kindlustuse kui ka 11. oktoobril Tartu linnakohtus uut menetlust alustanud ASi Corroc-Õli taga on üks ja seesama Oleg Ljadovi ja Andres Sarri grupeering, kes jäi Esoili erastamisel kaotajaks. Corroc-Õli nõue Tartu Kommertspanga (TKP) vastu on 34 000 krooni.
  ASi Pressinvest (AS Päevaleht) juhatuse esimees Margus Mets teatas, et Päevaleht võib algatada Tartu linnakohtus analoogse menetluse. Nende nõue TKP vastu on 256 173 krooni. Metsa sõnul on imelik, et Eesti riik ja Eesti Pank toetasid oma rahasüstidega selliseid kommertspanku nagu UBB ja Põhja-Eesti Aktsiapank, Sotsiaalpank ja Tööstuspank. Nendesse maeti üle kümne korra rohkem raha, kui kulunuks TKP päästmiseks, mille kukkumises on nii Eesti riigil kui ka keskpangal otsene süü, ütles Mets.
  Mets lubas, et teeb kõik endast sõltuva, saamaks jälile keskpanga ja AA-Õligrupi salastatud lepingule, millega Eesti Pank müüs grupile oma 60 miljoni kroonise nõude TKP vastu.
  Kaasik toonitas, et kaubandus-tööstuskoja vahekohtu otsust rahuldada AA-Õligrupi nõuded Esoili ja Eesti Kütuse vastu ei saa muuta ega tühistada keegi. Ta ei välistanud võimalust, et kui Coastal peaks asuma Esoili varade müümisele, võib ka tema klient olla ostjate rivis.
  Coastali PR-direktori asetäitja Bryan Mitchell ütles telefoniintervjuus Houstonist vaid, et praegu käib Esoili erastamisel sõit n-ö ameerika mägedel, kus nõrganärvilistel pole kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Börs: USA aktsiad lõpetasid korraliku langusega
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.