• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansagrupp selgineb

  Möödunud nädalal plahvatas juba teine uudispomm Eesti panganduses sel aastal. Kui mõni aeg tagasi üllatas Hoiupank, kes keskpanga vennalikul toetusel ühendas endaga Tööstuspanga, siis nüüd käis uudistrumbi välja Hansapank.
  Panga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus, sellesuvise Hansapanga Lätisse mineku initsiaator kinnitas Äripäevale, et Hansapangal on plaanis müüa oma omanduses olevad Hoiupanga aktsiad. Sealhulgas ka need, mis kavatsetakse koguda veel käimasolevast Hoiupanga aktsiaemissioonist.
  Hansapanga otsus viib lõpule kolm aastat tagasi alanud suurejoonelise saneerimisprotsessi. 1993. aasta pangakriiside ärevuses niheleval kevadel tegi tollane Eesti Panga president Siim Kallas Olari Taalile ülesandeks asuda Hoiupanka juhtima. Taal tuli talle pandud ülesandega kenasti toime. Abimeheks nõukogude-aegsete hoiukassade pangaks tegemisel sai Taal Hansapanga. Viimasele müüs Eesti Pank kolmandiku enda käes olnud Hoiupanga aktsiatest.
  Kolm aastat hiljem on mesinädalad läbi ja argine võistlus pangandusturul ei lase ennast enam looritada juttudega ühistest huvidest ja koos alustatud ärist. Mis sellest, et Taal on ka Hansapanga aktsionär ja üks selle asutajaid. Tema juhitav pank tungib üha jõulisemalt Hansapanga valitseda olevatesse panganduselu sfääridesse.
  Kuid mis on saanud Hansagrupist? Ta ei ole siiski Hansapanga ja Hoiupanga teede hargnemisega kuhugi kadunud. Jätkab uuel kujul ning võistleb teiste pangandusjõududega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.