Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inkassatsioonifirmadel läheb kuumaks

  Intrum Justitia tegevdirektor Raivo Paiste sõnul kavandavad nad turu hõivamist mitte konkurentide, vaid selle teenuse populaarsuse suurendamise arvel. «Praegu kasutab võlgnevuste sissenõudmise firmasid vaid alla 10% Eesti firmadest,» näeb Paiste suurt arenguruumi.
  «Kui reeglina tegelevad võlgade Eesti sissenõudefirmad üksikute suurte nõuetega, siis meie sõlmime klientidega aastase lepingu, mis annab kliendile võimaluse loovutada piiramatul hulgal nõudeid ja saada meilt nõu ja abi krediidisüsteemi korraldamisel,» eristab ta Intrum Justitiat teistest.
  Firma pluss on rahvusvahelisus, kontsernil on 120 riiki kattev agentidevõrk. «Nõude hind on suurusest sõltumata 500 krooni. Kui see saadakse kätte kümne päeva jooksul, ei pea midagi maksma,» selgitab Paiste. Ta rõhutab,et kasutatakse vaid seaduslikke meetodeid ja igasugune vägivald või ähvardused on välistatud.
  Hinnates seniseid võlanõuete sissenõudmisega seotud meetodeid Eestis, lausub Paiste, et on olnud liiga palju kannatamatust. «Meie oleme suhteliselt kannatlikud ega aja asju teravaks,» täpsustab ta. «Kui inimest ei segata ratsionaalselt mõtlemast ja tema otsuste tegemist ei häirita, on kindel, et ta otsustab võla ära maksta,» on Paiste põhimõtteks.
  Samuti võlgade sissenõudmisega tegeleva City Konsultatsioonide ASi juhataja Hardi Reiter kardab, et kuna Intrum Justitia taga on rahvusvaheline välisfirma, on tal piisavalt raha heade spetsialiste konkurentidelt ülesostmiseks. «Sel juhul võivad nad küll turuliidriks saada,» lausub ta.
  «Ei usu, et nad niipea Eestis turuliidriks saavad, sest kohapealsed firmad teavad olukorda paremini. Infobaaside koostamine ja rakendamine võtab aega ja selleta on raske edu saavutada,» kommenteerib Lõuna-Eestile keskendunud ASi Raidman juht Siim Raid.
  «Minu meelest nende meetodid ei vastandu teistele,» räägib Intrum Justitiast OÜ Julianuse Inkasso juhataja Vladas Radvilavicius. «Mismoodi siin võlgu kätte saab, on seadustega reglementeeritud. Ka kantpead kasutavad juba ammu samu meetodeid nagu legaalsed võlgade väljanõudmise firmad,» ei näe ta Intrum Justitia plaanides midagi uut.
  ASi Fector tegevdirektor Priit Lai sõnab, et kahtlemata on Intrum Justitia kaudu lihtsam sisse nõuda lääneriikide võlgnevusi, aga kohalikul turul pole neil midagi enamat teha või kapitaalselt uut välja mõelda.
  «Keegi peab turuosa järelikult kaotama,» analüüsib Lai Intrum Justitia turuhõivamise plaani. Ta pakub firmale kuni 20% turust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kvartali lõpp kallutas kõik USA kolm peamist indeksit karuturule
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.