• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uudiseid saab lugeda ka piiparilt

  Odavamad piiparid on väiksemad ja kergemad, kuid on suutelised vastu võtma lühemaid teateid, on väiksema mälumahuga ega võimalda kõiki lisateenuseid. Kel oluline vaid hädapärane sidevajadus, need võivad omale osta Motorola Memo Expressi, Scriptor LX1 või Oi Electricu piipari, mille hind jääb alla 2000 krooni.
  Kõik hinnapakkumuses esindatud piiparid säilitavad mälus mingi hulga teateid, mis tekstipeilerite puhul ei kao ka patareide vahetusel. Samuti näitavad tekstipiiparid kuupäeva, kellaaega, levipiirkonnast väljasolekut ning toimivad äratajana.
  Piiparil Philips PRG 2310 on võimalik kasutada nelja äratuskella, olgu siis hommikuse äratajana või päeva kestel oluliste sündmuste meeldetuletajana. Iga äratuskell töötab kahes rezhiimis: ühekordselt või perioodiliselt. Näiteks heliseb piipari äratuskell esmaspäevast reedeni kell seitse, laupäeviti kell kaheksa, pühapäeval kell üheksa ja samas tuleb meelde igal esmaspäeval kell üheksa algavat koosolekut. Vahepealne kellaaegade reguleerimine ei ole vajalik.
  Analoogselt äratuskellale valitakse Philips PRG 2310 töörezhiim. See funktsioon lubab eelnevalt määrata neli erinevat aega, mil piipar muudab teadete vastuvõtu viisi. Näiteks tavaliselt annab piipar saabunud teatest märku heli, valguse ja vibratsiooniga, esmaspäevaste koosolekute ajal vibratsiooni ja valgusega, kuid öösel salvestuvad teated igasuguse märguandeta otse mällu.
  Tekstipiipar PRG 2310 on lisaks isiklike sõnumite kataloogidele alfabeetiliselt järjestatud kataloog. Kuvades piipari ekraanile tähestiku ning sealt kursori abil tähemärke valides ja sisestades saab sinna sisse kanda infot. Isiklike sõnumite kataloogist saab teateid üle kanda alfabeetilisse kataloogi ning neid on võimalik seal korrigeerida või töödelda. Piiparil on toite- ja leviväljaindikaator. Ekraanivalgustus süttib automaatselt valguse vähenemisel.
  Suurematel aparaatidel on võimalik kasutada lisamugavusi. Philpsi, Motorola Advisori ja Scriptori piiparitel saab tähtsate teadete jaoks lisada meeldetuletussignaali, mis annab saabunud teatest märku. Samuti on nimetatud kolm piiparit valmis vastu võtma Eesti Kaugotsingu võrgus BNSi uudiseid. Aasta lõpus võivad piipariomanikud lisaks kohaliku uudisteagentuuri teadetele piipariekraanilt lugeda ka Telerate'i ja Reuteri teateid.
  Motorola Advisor võimaldab kaugotsingu klientidel rakendada Printpali programmi, mille abil suunatakse sõnumid piiparist arvutisse. Printpal on Windowsi keskkonnas töötav rakendusprogramm, mille kasutajaliides toimib eesti keeles. Piiparile saadetud teated on reaalajas arvutiekraanil jälgitavad.
  Piiparitel on veel teisi lisavõimalusi, nagu auto immobilaiseri või varavalvurina töötamine. Ka Baltcom pakub Motorola Scriptor LX4, LX4Pro, Advisori ja Philips PRG 2310 omanikele 4--12 infoteenust, nende seas ka uudiseid.
  Piiparit valides tuleb selle tulevasel omanikul mõelda, kes ja kuidas hakkab teateid saatma. Kõige lihtsam ja levinum variant on seda teha operaatori kaudu. Teine võimalus on teateid saata vastava programmi olemasolul masinatega: arvuti, Interneti jt tehniliste vahendite abil.
  Kasutaja seisukohalt on oluline võrk, kus aparaati saab kasutada. Eri operaatoritel on erinevad tööpiirkonnad. Kui mobiiltelefoni on võimalik hiljem teise võrku ümber lülitada, siis peilerid on valmistatud kindlal sagedusel kindla operaatori jaoks. Seega puudub võimalus aparaate teise võrku ümber lülitada.
  Piiparite Eesti Kaugotsingu võrku lülitamise tasu on 236 krooni. Kuni 15. novembrini pakub Kaugotsing tasuta liitumise võimalust. See aga ei laiene kapitali- ja kasutusrendile. Teenuse kuutasu on 199 kroonist 230 kroonini.
  Baltcomi liitumistasu on Swissphone Indexi ja Philipsi puhul 177 krooni, teiste peilerite omanikel liitumistasu maksta ei tule, kui ei ole valitud kapitali- või kasutusrendivõimalust, kus liitumistasu on 177 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.