• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Telekommunikatsiooni- ja meediakompanii Levicom Vilniuse tütarfirma KRT ostis läinud nädalal kõik kohaliku kaabeltelevisiooni operaatori Trigeris aktsiad, ütles Levicomi programmidirektor Jüri Tiits.
  Tiitsi sõnul ulatub Trigerise kaabeltelevisioonivõrk Vilniuses 14 000 koduni.
  Levicomil on Leedus ka tütarfirmad Levitel ja KRT, millele Leedu sideministeerium andis septembris ainuõiguse kokku 85 000 kodu hõlmavate piirkondade kaabeltelevisioonivõrkude väljaehitamiseks.
  Levicomil on 100 protsenti Leviteli ja 75 protsenti KRT aktsiatest. BNS
  Venemaa lennufirma Aeroflot peatas neljapäeval määramata ajaks lennud Läti pealinna, ütles Aerofloti esindaja Eestis ja Lätis German Sisolatin usutluses Interfaxile.
  Otsus järgnes Läti sideministri Vilis Kristopansi avaldusele, kus ta ütles, et Läti nõuab tõenäoliselt Aerofloti lendude peatamist, sest liinil ei järgita pariteetsuse printsiipi.
  Sisolatin ütles, et Aerofloti lendude peatamisest ei ole ilmselt huvitatud mitte Läti riik, vaid Läti riikliku lennufrma suurim aktsionär SAS. BNS-ETA-LETA
  Leedu keskpanga nõudmiste kohaselt peab välispank, kes soovib avada Leedus harukontorit või tütarpanka, olema tegutsenud vähemalt viis aastat, sellest viimased kaks aastat ilma kahjumita.
  Panga põhikapital peab olema vähemalt 50 miljonit ECUd. Rahvusvaheliste reitinguagentuuride Moody's, IBCA, Standard & Poor's reitingud peavad kindlustama, et investeerimine panka on piisavalt turvaline. Agentuuride uued reitingud ei tohi olla varasemast madalamad. ELTA-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.