• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Praegused tööseadused eelistavad töövõtjat

  «Tööandjad peavad nõudma, et seadusloome protsessi kaasataks ka valitsusvälised organisatsioonid,» lausus Päärendson. «See tagab seaduste parema kvaliteedi ja nende ellurakendmise.»
  Tööandjad soovivad osaleda detsembris sotsiaalministeeriumi tellimusel valmiva tööseadustiku üldosa ja töölepinguseaduse uue versiooni arutamisel.
  Eestis puudub korralik ümber- ja täiendõppe süsteem, mistõttu üks süüdlane töö kaotanud inimestele stressi tekitamisel on ka riik, leidis Päärendson. «Kui inimene otsesel erialal tööd ei leia, on teda vaja edasi harida ja õpetada,» lausus Päärendson.
  Seminaril kerkis üles ka töötajate ülemaksmise küsimus. «Tööandjas tekitab stressi pidev hirm, et ta investeerib töötajasse ega tea iial, millal tuleb keegi teine, kes töötaja kõrgema palgapakkumusega üle lööb,» rääkis Päärendson.
  Ehitusfirma Wiklar arendusdirektor Peeter Rostfeldt lausus, et veelgi tõsisem probleem on see, et töötaja tööraamatusse ei tohi kirja panna tema vallandamise tegelikku süüd, kui ta on olnud looder või näiteks varastanud firma tagant.
  «Praeguste seaduste järgi on see tööraamatu rikkumine ja kirjutatakse lihtsalt, et tööleping on nimetatud kuupäeval lõppenud,» lausus Rostfeldt. «Aga minu juures ta nädalate kaupa jõi, ma lasin ta lahti ja ta võttis tööriistadki kaasa. Samal ajal läheb ta järgmine päev teise tööandja juurde, ilus nägu peas ja ütleb, et on tore inimene.»
  Rostfeldt rääkis, et praeguste seadustega on keelatud pidada n-ö musti nimekirju usalduse kaotanud töötajatest, kuna see olevat inimese kiusamine. Paljud erialaliidud tema teada selliseid nimekirju siiski mitteametlikult peavad.
  Rostfeldt leidis, et tööseadused on võrreldes nõukogude ajaga muudetud enam töövõtjakesksemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.