• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Komplekteeritud alajaam otse tehasest

  Üldtuntud lahendustes rajatakse alajaama tarbeks vundament, millele laotakse või monteeritakse kohapeal seinad, katus, kõrge- ja madalpinge aparatuur ning transformaator. Selline alajaama rajamine nõuab erinevatel ehitusetappidel erinevate mehhanismide kasutamist, nende mitmekordset objektile toomist, erinevate materjalide ja aparatuuri objektile toimetamist, seal säilitamist ning kaitsmist, kvalifitseeritud montaazhispetsialistide töötamist välitingimustes. Selline montaazh on pikaajaline ja kallis.
  Eestis toodetud metallist komplektalajaamad on valmistatud mustast lehtmetallist. Olles kaetud vaid värvikihiga, roostetavad need välistingimustes kiiresti. Konstruktsiooni kerguse tõttu ei saa neid transportida koos transformaatoriga. Seoses alajaama väikse kapitaalsusega on madal ka vandalismikindlus.
  Heka on välja töötatud eeldusel, et raudbetoonelementidest moodustatav alajaama hoone oleks transporditav ja objektil paika tõstetav koos seadmetega. Alajaam on valmistatud tehasetingimustes standardsetest põhisõlmedest. Ehitusalus alajaamale tehakse kohapeal sidumisprojekti järgi: olenevalt pinnasetingimustest kas killustik- või raudbetoonpost-vundamentalus.
  Sidumisprojekti järgi teostatakse ka alajaama välisviimistlus. Hoone katus on viil- või lamekatus. Seinad on sile-, harjapind- või pesubetoonviimistlusega. Seinte viimistlusel võib kasutada näiteks must-valget, puna-musta, punast jm graniitkillustikku, kollast dolomiiti või hoopis erinevaid tellisplaatpindu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.