17. november 1996 kell 22:00

Konflikt ka Leedu-liiniga

Eduard Tüür ütles, et Leedu lennukompaniid Air Lithuania ja Lithuania Airlines ning kohalik lennuamet nõuavad Estonian Airilt lendude arvu vähendamist poole võrra. Kui seni lendab Estonian Air Vilniusesse igal nädalapäeval üks kord, siis leedulased sooviks, et Eesti lennukompanii vähendaks lendude arvu nädalas kolme lennuni, märkis Tüür.

ASi Estonian Air asepresident Toomas Leis ütles, et leedulased põhjendavad oma nõudmist sellega, et Estonian Air kasutab nüüd suuremaid lennukeid ning seega tuleks lende vähendada.

Kui seni lendas Eesti lennukompanii Vilniusesse JAK-tüüpi lennukitega, siis nüüd lennatakse märksa suuremate, 48kohaliste Fokker 50 tüüpi lennukitega. Leisi väitel olid enne Fokkerite kasutuselevõttu lennukid kogu aeg peaaegu täis.

See, et Leedu lennuamet pole veel kinnitanud Estonian Airi lennuplaani, on seda kummalisem, et Vilniusest ei soovi ükski firma Eestisse lennata, lausus Leis. Tema sõnul ei ole siin tegemist nii tõsiste lahkarvamustega kui Kopenhaageni- ja Stockholmi-liinil. Seega on tõenäoline, et asi laheneb neljapäeval, lisas ta.

Hetkel kuum