21. november 1996 kell 22:00

EBRD investeerib Läti kolmandasse panka

Riia Kommertspank sõlmis kolmapäeval Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupangaga (EBRD) panga viienda emissiooni aktsiamüügi lepingu. Aktsiaemissiooniga suureneb Riia Kommertspanga põhikapital kolmandiku võrra ning suurenedes ligi 11,6 miljoni latini.

EBRD investeering on seni suurim kapitalimahutus Läti erafinantsstruktuuridesse. EBRD ostis 2 669 702 uut lihtnimiaktsiat. EBRD-le hakkab kuuluma umbes 23 protsenti Riia Kommertspanga aktsiatest.

Enne viiendat aktsiaemissiooni sai Riia Kommertspank veel kaks strateegilist investorit -- Swedfundi ja grupi New Century Holding investeerimisfondi, kes ostsid aktsiaid 3 650 863 lati eest ehk 41 protsenti aktsiakapitalist enne viiendat emissiooni.

Pärast viiendat emissiooni omandasid strateegilised investorid panga aktsiaid 6 320 565 lati väärtuses ehk 55 protsenti põhikapitalist. Enne viiendat emissiooni oli Riia Kommertspanga aktsiakapital 8,9 miljonit latti. BNS

Hetkel kuum