Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu linnavalitsus tühistas taksode hinnapiirangud

  Tartu abilinnapea Toivo Jullineni sõnul saabus 8. novembril linnavalitsusse õiguskantsleri Eerik-Juhan Truuvälja kiri, milles õiguskantsler tegi linnavalitsusele ettepaneku tühistada määrus.
  Hinnaseaduse kohaselt on kohalikul omavalitsusel õigus kehtestada ja kooskõlastada vaid munitsipaalettevõtete toodangu ja teenuste hindu, märkis Truuväli.
  Tartu linnavalitsuse määruse õigustühisusele juhtisid suvel tähelepanu OÜ Tulika Tartu ja kahe Tartu erataksojuhi esindaja kohtus, advokaadibüroo Bachmann & Partnerid vandeadvokaat Kalev Bachmann.
  Tulika Tartu saatis suvel Tartu linnavalitsusele ja volikogule kirja, milles tõestasid, et linnavalitsusel pole õigust eraettevõtlusele kinnitada taksotariife. «Linna määruse kohaselt on sõidukilomeetri tasu Tartus kuni 4 krooni,» rääkis Tulika Tartu tegevdirektor Mati Reisma. «Meie tõstsime Tartu turule tulles kilomeetrihinda 50 sendi võrra.»
  Advokaadibüroo ASi Teder & Rask juhatuse esimehe, vandeadvokaadi Indrek Tederi kinnitusel on sarnases vaidluses kohtupraktika juba olemas. «Riigikohtu halduskolleegiumi lahend on sisuliselt linnamäärusest kõvem,» lisas Teder. «Linnavalitsusel polnud kõnealusel juhul õigust kehtestada piirhindu, need on vabalt kujunevad.»
  Advokaadibüroo Teder & Rask kaitses 1994. aastal ASi Tulika Takso kohtuvaidluses Tallinna transpordiosakonnaga.
  Riigikohus tunnistas Tallinna transpordiosakonna trahvid ebaseaduslikuks.
  Tartu halduskohus tühistas üleeile Tartu erataksojuhile Arvi Eruskile Tartu liikluspolitsei komissari Madis Karu määratud 110kroonise rahatrahvi selle eest, et Erusk juhtis taksot kehtetu teenindusloaga.
  Tartu taksokeskus ei pikendanud Eruski teenindusluba, kuna Erusk soovis miinimumtasuks 15 krooni, mitte linnavalitsuse kehtestatud 10 krooni.
  Eruski esindaja, vandeadvokaadi Kalev Bachmanni sõnul on kohus oma otsust põhjendanud sellega, et Eruski käitumises puudub haldusõiguserikkumise koosseis. «Eruskil on õigus esitada apellatsioonkaebus ja taotleda halduskohtu otsuse muutmist motiivide osas,» lisas ta.
  Erusk, kes 16. oktoobrist töötab taas taksojuhina, kinnitas, et tõenäoliselt alustab ta veel kaks kohtuasja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kvartali lõpp kallutas kõik USA kolm peamist indeksit karuturule
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.