• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vähi on kindel oma jätkamises

  T.V. Minu shansid on üsna kõrged. Suuremal või vähemal määral on mind valmis toetama 70 saadikut riigikogu 101 liikmest.
  T.V. Me ei mõtle nii madalalt kui Kallas. Reformierakond läheb Eesti poliitika ajalukku parteina, kes on võitnud kohalikud valimised, valimisedu maha mänginud, valitsuskoalitsioonist välja astunud, ja kelle saatuse pärast tunnen ma suurt muret.
  T.V. Oleme pidanud läbirääkimisi Eesti poliitika tuleviku üle kõigi riigikogu fraktsioonidega. Siduvaid kokkuleppeid ei ole me vormistanud veel ühegi erakonnaga.
  T.V. Põhimõtteliselt arvestame, et riigikogus on 101 liiget, kes on valitud demokraatlikult, sõltumata rahvusest. Oleme valmis arvestama nii vene fraktsiooni toetuse kui ka vastuseisuga.
  T.V. Ma ei ole Kirsipuud kunagi väga tõsiselt võtnud. Reformierakond tavatseb algul öelda ja siis mõelda. Vene välisministri Jevgeni Primakovi vastu vajab Eesti sama masti meest, parteipoliitikavälist, tõeliselt professionaalset välisministrit, kes peaks oma kohale jääma kauemaks kui üks valitsus.
  Ma ei saa aru, miks isamaalised ringkonnad on vastu Toomas Hendrik Ilvese välisministriks asumisele ja lausa shantazheerivad teda. Ilves kindlustaks Eestile pragmaatilise, efektiivse, kiire edasiliikumise lääne suunal ja edu suhetes Venemaaga.
  T.V. Ma ei ole kunagi uskunud posijaid ja ennustajaid. Kui mul midagi viga on, lähen arsti juurde.
  E.S. Kõik oleneb sellest, millised on Vähi käigud lähipäevadel. Praegu on mänguruum nii lai, et käike jätkub. Palju sõltub sellest, kuidas Vähi närvid vastu peavad. Paljuski käib mäng peaministri närvidel, palju sõltub ka koonderakonna toetusest. Erakonna kongress peetakse 7. detsembril. Ühed ootavad sellelt partei ühtsust, teised lõhenemist.
  E.S. Kui Vähil õnnestub komplekteerida valitsus uute ja ühiskonnas aktsepteeritud ministritega lähipäevil, ei kujune erilist poliitilist kriisi. Jääb aga asi vinduma, on pilt teistsugune.
  E.S. See arvamus ei ole millegagi põhjendatud. Samas on minu arvates Eestile praegu halb, et meil ei ole Venemaa juhtivate parteide hulgas mingeid partnereid.
  E.S. Keskerakond on olnud valitsuses kaks korda ja näidanud piisavalt oma teovõimet. Seepärast ei pea me tegema demonstratsioonesinemisi Tallinnas või kusagil mujal. Erakorralistesse valimistesse puutuvalt näib, et sellest kombinatsioonist on eriti huvitatud reformierakond. Keskerakonnal sellist tagamõtet ei ole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.