27. november 1996 kell 22:00

Väärtpaberiturg jätkab tõusu

Eile olid väärtpaberiturul enimkaubeldud Hansapanga ja Forekspanga aktsia, mille päevakäive olid vastavalt 33,2 ja 20,6 miljonit krooni. Turu praegune olukord on Forekspanga peamaakleri Tõnu Vanajuure sõnul tingitud turule tulnud vabast rahast.

Vaba raha tulek kulmineerus sellega, et oodatud Hoiupanga emissioonijärgne hinnalangus, mille jooksul loodeti aktsiat osta, jäi tulemata, ütles Vanajuur. Kuna Eestile on iseloomulik, et ühe aktsia tõusuga tahab kaasa minna kogu turg, olemegi jõudnud praegusesse olukorda, lisas ta.

Väärtpaberispetsialistide hinnangul peaks eilsele hinnatõusule järgnema korrektsioon. Eilse kauplemispäeva lõpus oli märgata hindade üldist stabiliseerumist, ütles Vanajuur.

Kaugemas perspektiivis aktsiate hindade tõus tõenäoliselt jätkub, märkis Toomas Tsopp Tallinna Pangast. «Minu arust võiks praegu kõik oma raha aktsiatesse panna ja aasta pärast sada protsenti kasumit välja võtta,» ütles ta. Tsopi hinnangul ei ole turg hetkel veel sugugi üle ostetud ja tõsised portfelliinvestorid alles hakkavad turule tulema.

Tallinna börsil noteeritud väärtpaberitega sooritati eile 314 tehingut kogukäibega 65,6 miljonit krooni. Börsi vabaturul sooritati 148 tehingut kogukäibega 18,4 miljonit krooni.

Hetkel kuum