• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti elanikud kulutavad raha rohkem kui teenivad

  Võrreldes septembriga suurenesid sissetulekud oktoobris pereliikme kohta 112 krooni. Väljaminekud suurenesid võrreldes septembriga 159 krooni võrra. Linnas oli sissetulek pereliikme kohta oktoobris 1769 ja maal 1411 kroooni. Väljaminekud olid linnas ja maal vastavalt 1944 ja 1640 krooni.
  Statistikaameti eluolu uuringute ja analüüsi sektori juhataja Viive Maasalu sõnul on inimeste kulutused statistiliste andmete järgi sissetulekutest suuremad sellepärast, et paljud varjavad tulusid või saavad nn ümbrikupalka, samuti kasutavad inimesed palju varasemaid säästusid.
  Enim kulutati oktoobris raha tööstuskaupadele -- 740 krooni pereliikme kohta. Septembris kulutas iga pereliige 725 kr tööstuskaupadele. Toidule kulutati oktoobris 550 ja septembris 490 kr pereliikme kohta.
  Riigi toiduameti ja toitumisteadlaste väljatöötatud optimaalse toidukorvi maksumus oli oktoobris 667 krooni -- 4 krooni rohkem kui septembris. Tegelikult osteti ühe pereliikme kohta toitu 551 krooni eest.
  Statistikaameti andmeil oli Eestis teise kvartali keskmine palk 3004 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.