1. detsember 1996 kell 22:00

ETK Hulgi Lõunakeskus saavutas novembris rekordkäibe

Viimase kolme aastaga on Tartus asuv ETK Hulgi Lõunakeskus oma käivet suurendanud rohkem kui 40 korda. Praegu on ligi kolmandik Lõuna-Eesti võrreldavast hulgikaubaturust ETK Hulgi käes.

«Oleme jõudnud selliste tulemusteni järjepideva tööga ja süsteemse arenguga ning edaspidi on iga käibemiljoni juurdevõitmine juba päris suur ja kallis töö,» märkis ETK Hulgi Lõunakeskuse tegevdirektor Peeter Raudsepp. Tema sõnul on tänavune ligi 60 miljoni krooni suurune aastakäibe kasv tulnud osaliselt konkurentide arvel, kindlasti aga sellest, et ETK süsteemi kauplused ostavad ligi 50% müüdavast kaubast sisse oma süsteemi hulgilaost. Tõhustunud on koostöö Eesti tootjatega.

ETK süsteemi kuuluvate kaupluste turuosa on Eestis ligi 25% võrreldava kauba turust. Mõne aasta tagusest madalseisust on ETK Hulgi jõudsalt väljunud, kuid süsteemi kauplustel on arenguruumi piisavalt.

«Tootjail pole mõtet tegelda oma kauba laialiveoga poodidesse, sest meie suudame mahahindlusskeemide abil teha seda tootjale odavamalt ja paremini,» ütles Raudsepp. «Tegelikult müübki ETK Hulgi tootjaile ju turuosa,» lisas ta.

ETK süsteemis tahetakse jõuda selleni, et suurem osa müüdavast kaubast jõuaks poodi ETK Hulgi kaudu. Tootjate ja maaletoojate esindajaid ei võeta tulevikus enam poodides üldse jutule.

ETK liikmesühistute vahel jagatakse novembri kaubandustulemuste eest välja kokku ligi miljon krooni boonusraha selle eest, et kaup on võetud ETK Hulgi ladudest. «ETK Hulgi tegevustulu on ligikaudu 1% firma netokäibest ja selle tulu jaotame oma liikmesühistute vahel,» märkis Raudsepp. Tänavu on ETK Hulgi Lõunakeskuse tegevuspiirkonda jäävad tarbijaühistud saanud hulgifirmalt kokku ligi 3 miljonit krooni boonusraha.

Hetkel kuum