• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETK Hulgi Lõunakeskus saavutas novembris rekordkäibe

  Viimase kolme aastaga on Tartus asuv ETK Hulgi Lõunakeskus oma käivet suurendanud rohkem kui 40 korda. Praegu on ligi kolmandik Lõuna-Eesti võrreldavast hulgikaubaturust ETK Hulgi käes.
  «Oleme jõudnud selliste tulemusteni järjepideva tööga ja süsteemse arenguga ning edaspidi on iga käibemiljoni juurdevõitmine juba päris suur ja kallis töö,» märkis ETK Hulgi Lõunakeskuse tegevdirektor Peeter Raudsepp. Tema sõnul on tänavune ligi 60 miljoni krooni suurune aastakäibe kasv tulnud osaliselt konkurentide arvel, kindlasti aga sellest, et ETK süsteemi kauplused ostavad ligi 50% müüdavast kaubast sisse oma süsteemi hulgilaost. Tõhustunud on koostöö Eesti tootjatega.
  ETK süsteemi kuuluvate kaupluste turuosa on Eestis ligi 25% võrreldava kauba turust. Mõne aasta tagusest madalseisust on ETK Hulgi jõudsalt väljunud, kuid süsteemi kauplustel on arenguruumi piisavalt.
  «Tootjail pole mõtet tegelda oma kauba laialiveoga poodidesse, sest meie suudame mahahindlusskeemide abil teha seda tootjale odavamalt ja paremini,» ütles Raudsepp. «Tegelikult müübki ETK Hulgi tootjaile ju turuosa,» lisas ta.
  ETK süsteemis tahetakse jõuda selleni, et suurem osa müüdavast kaubast jõuaks poodi ETK Hulgi kaudu. Tootjate ja maaletoojate esindajaid ei võeta tulevikus enam poodides üldse jutule.
  ETK liikmesühistute vahel jagatakse novembri kaubandustulemuste eest välja kokku ligi miljon krooni boonusraha selle eest, et kaup on võetud ETK Hulgi ladudest. «ETK Hulgi tegevustulu on ligikaudu 1% firma netokäibest ja selle tulu jaotame oma liikmesühistute vahel,» märkis Raudsepp. Tänavu on ETK Hulgi Lõunakeskuse tegevuspiirkonda jäävad tarbijaühistud saanud hulgifirmalt kokku ligi 3 miljonit krooni boonusraha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.