• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bensiinist

  Bensiini hind ei ole enam midagi püha ja puutumatut. Hinnamuutused Eesti tanklates üha sagenevad. Tõusul ja langusel on alati põhjus, mis sunnib just sel päeval hinda muutma.
  Iga hinnatõus on ebameeldiv nii ostjale kui müüjale. Seetõttu on selge, et klientide kaotuse kartuses ei julge ükski kütusekaupmees otsa lahti teha. Maailmaturu hinnatõus, millega seni bensiini hinna kasvu põhjendatud on, surub aga peale ja nii peab keegi esimesena hinda tõstma.
  Julgus hinda tõsta tekib tavaliselt siis, kui selja taga on kindlus, et konkurendid sama teevad. Seni on Eestis ka nii olnud. Ühe erandiga, milleks oli EK nädalavahetuse aktsioon eelmisel kuul.
  Kuigi EK turundusjuht Mati Ruul kiirelt teavitas, et ajutise hinnatõusu taga oli eksperiment kliendi reageeringu selgitamiseks, paneb katse pehmelt öeldes pead vangutama. Tulnuks teised suuremad tanklaketid järele, võinuks eksperimenti pikendada kahelt päevalt lõpmatuseni. Aga ei tulnud ja hind maandus esmaspäeva hommikul samal pügalal, kust ta laupäeval tõusis.
  Hämmastava eksperimendi tagajärjel on visalt levinud kuuldused ühepoolsest kokkuleppest. Kui see nii oli, võib oletada, et pikka aega turul püsinud suuremad tegijad ei usaldanud Eesti riigilt suurima tanklaketi erastanud USA kontserni Coastal Corp. kohalikku juhti. Neelanuks ju konkurendid EK konksu alla, kui hind oleks tõusnud kõigis tanklates ja EK kaks päeva hiljem ikka hinna alandanuks.
  Tallinnas eelmisel nädalavahetusel alanud hinnalangust põhjendab EK saabuvate jõuludega. Jälgides hindu, tekib hoopis mõte, et Tallinna mõnes piirkonnas on tanklaid liiga palju, sest suuremate kettide odavaim hind on Mustamäe-Järve-Laagri kolmnurgas. Ehk Petra tankla avamine Pärnu maanteel on sundinud ka Statoili ja Nestet naabrimehe hinnasilti jälgima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
ABB – alati näoga klientide, koostööpartnerite ja töötajate poole
Tänavu Eestis tegutsemise 30. aasta juubelit tähistav ABB soovib ka edaspidi olla Eesti tööstuse lipulaev, pakkuda nii häid tooteid ja teenuseid kui ka töökohti ja arenguvõimalusi.
Tänavu Eestis tegutsemise 30. aasta juubelit tähistav ABB soovib ka edaspidi olla Eesti tööstuse lipulaev, pakkuda nii häid tooteid ja teenuseid kui ka töökohti ja arenguvõimalusi.