5. detsember 1996 kell 22:00

Maksusõda Saksamaal

Eksperdid on välja arvutanud, et 1992. aastal kandsid sakslased välismaale ligikaudu 300 miljardit marka, et vältida sel moel intressidelt 30protsendilise maksu tasumist.

Kantsler Helmut Kohli valitsus on tunnistanud, et valitsuse plaan suurendada riigi tulusid kõrgemate maksude abil on andnud tagasilöögi. Nüüd on valitsus teatanud, et kavatseb kärpida varamaksu ning alandada tulumaksu ülemmäära 1998. aastal praeguselt 53 protsendilt 35 protsendile.

Vahepeal on prokuratuur ametis süüasjade koostamisega kahtlusaluste vastu. Teiste hulgas on uurimise all ka tennisestaar Steffi Grafi isa Peter Graf.

Grafi süüdistatakse Hollandi ja Liechtensteini varifirmade kasutamises, et vältida maksude tasumist 42 miljoni marga pealt, mis Steffi Graf aastatel 1989--1993 võidusummade ja reklaamitasudena teenis. Süüdimõistva otsuse korral ootab Grafi vanglakaristus.

Uurimise all on ka Saksamaa suurimad pangad Dresdner Bank, Commerzbank, West Deutsche Landesbank ja Merrill Lynchi Saksa kontorid. AP-BNS

Hetkel kuum