5. detsember 1996 kell 22:00

Rootsi firma pakub käibekapitali

1993. a tegevust alustanud Tempelman Financial Services kandis varem nimetust Estonian Trading Co ning konsulteeris Põhjamaade ettevõtteid, kes otsisid Eestis ärikontakte.

«Eestis oldud aja jooksul panime tähele, et paljudele ettevõtetele on probleemiks käibekapitali nappus. Isegi 30päevase tähtajaga kohustusi ei suudeta täita,» ütles firma Tempelman Financial Services tegevdirektor Pär Sandqvist.

Nüüd soovib Tempelman Financial Services tegevusala vahetada ning saada puhtalt finantseerimisettevõtteks, mis annab nii lühi- kui pikaajalist laenu. Plaanis on väljastada ka riskikapitali projektidele, millel on hea tahtmise korral tõenäosus õnnestuda.

Hetkel on ettevõttes käimas uusemissioon, mille eesmärk on laiendada omanikeringi ja majanduslikku baasi. Emissiooniga peaks firma aktsiakapital suurenema 3,7 miljonile kroonile ning loodama 24 miljoni kroonine reservfond. Tulevaks aastaks kavandatud fondiemissiooniga on kavas reservfondi kapital viia firma omakapitali alla. Uusemissioon kestab 13. detsembrini.

Kokku emiteeritakse 370 000 aktsiat hinnaga 75 krooni aktsia. Praegu on firma ainuomanikuks inkasso- ja faktooringufirma Tempelman Ekonomi, kes vähendab emissiooni kaudu oma osalust 15 protsendini.

Ettevõte on hetkel veel tagasihoidlik tegija. Oktoobri lõpus ulatus firma käive 4 miljoni kroonini ning ärikasum 990 000 kroonini. Pär Sandqvist loodab aga vasttärganud Balti riikide turul tegevust laiendada.

Järgmine eesmärk on Tallinna börs. «Plaanime firma noteerida 1998. a kevadel,» ütles Pär Sandqvist. DI

Hetkel kuum