• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisminister üllatas

  Suursaadiku ametist peaminister Tiit Vähi vähemusvalitsusse välisministriks kutsutud Toomas Hendrik Ilves valmistas eelmisel nädalal riigikogu ees esinedes meeldiva üllatuse.
  Nimelt juhtis Ilves oma välispoliitilises aruandekõnes riigikogu tähelepanu sellele, et kõik positiivne, mida Eesti diplomaatia on suutnud saavutada, on saavutatud tänu kiiretele ja radikaalsetele majandusreformidele. Ilvese hinnangul on Eesti majandusedu parem kaitse- ja julgeole-kutagatis kui näiteks hambuni relvastumine.
  Äripäeval on heameel tõdeda, et vaatamata peaministri järsule meelemuutusele ja soovile senist majanduspoliitilist suunda muuta on uues valitsuses ühel võtmekohal inimene, kelle seisukohad ei muutu sõltuvalt sisepoliitikas toimuvatest jõudude ümberpaigutustest ja kes tõesti soovib, et Eesti kiire majandusareng jätkuks ka uue valitsuse ajal.
  Ilvese esinemine riigikogu ees andis märku sellest, et eelmise valitsuse erimeelsused majanduspoliitika suhtes pole uues valitsuses kuhugi kadunud.
  See on igati positiivne, sest just tänu eelmises valitsuses esinenud eriarvamustele sündis peaministri «kümme käsku» majanduse arendamiseks. Loodetavasti õnnestub Ilvesel need käsud peaministrile uuesti meelde tuletada ja Tiit Vähi hakkab neid koos oma ministritega ka lõpuks ellu viima.
  Positiivne on ka see, et Ilves soovib võimalikult kiiresti sõlmida Venemaaga piirilepingu ning et ta pole selles küsimuses lasknud ennast mõjutada oma sõpradel Isamaliidust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.