• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Street Journal ülistab Eestit

  Müües suurimad firmad välismaalastele, on Eestist saanud üks maailma suurima majanduse välisosalusega riike, tõdeb artikli autor Matthew Brzezinski. Kuid Eestil on veel rohkesti muid plusse.
  Kuidas sai endisest Nõukogude vabariigist üks Ida-Euroopa edukamaid liberaalse majandusega riike?
  WSJ hinnangul peitub põhjus suuresti julgeolekukaalutlustes. Eesti püüab tugevdada kõikvõimalikul moel sidemeid Euroopa ja Ameerika Ühendriikidega. Kuna NATO liikmeks saamine on Moskva tulise vastuseisu tõttu äärmiselt keeruline, peitub lahendus rahas, sest miski ei seo nii nagu raha. Lääs ei pruugi olla huvitatud Eesti eest välja astumisest, aga ta võib sekkuda kaitsmaks suurkorporatsioonide huvisid.
  Rahvusvahelistele investoritele selline poliitika meeldib. Vaid 1,5 miljoni elanikuga Eesti on alates 1991. a tõmmanud ligi üle 800 miljoni dollari otseinvesteeringuid. Investeeringutelt ühe elaniku kohta on Eesti Ungari järel teisel kohal.
  Lääne investeeringute soodustamise taga on ka teised kaalutlused. Eestlased vajavad raha. Välisinvestorid paigutavad uude tehnikasse 30 000 dollarit ühe töötaja kohta, mis on 15 korda enam kui kohalikele kuuluvates firmades.
  Eesti kokkuhoidlikkusel on siiski oma hind, kirjutab WSJ. Seesama poliitika, mis tõmbab ligi välisinvestoreid, kärbib sotsiaalhoolekandesüsteemi ressursse.
  Riigiametnikud kinnitavad, et mida paremaid tingimusi välisinvestoritele praegu pakkuda, seda paremale järjele eestlased varsti saavad. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.