15. detsember 1996 kell 22:00

President kaebas maavanema kohtusse

Täna kell kaks hakkab Lääne maakohtu halduskohtunik Aivar Koppel arutama president Lennart Meri kaebust, milles palutakse tühistada kaks Lääne maavanema korraldust. Nimetatud korraldused jätsid presidendi ilma ihaldusväärsest maatükist Paslepas. Maatükk müüdi ostueesõigusega ostjale alghinnaga 10 674 krooni.

Koppeli sõnul kinnitab üks korraldus riigimaa erastamise konkursi tulemused ja teine maa enampakkumisega erastamise. Meri taotleb, et need korraldused tunnistataks seadusevastasteks, lisas Koppel.

«Kaebus ei tulnud meile üllatusena, kuigi oksjonikomisjon jättis Merile maa müümata juba juulikuus,» ütles Koppel. Samas kinnitas ta, et teised protsessi osalised on kaebuse esitamise tähtajale tähelepanu juhtinud.

Lennart Merit esindab vandeadvokaat Kaido Pihlakas. Koppeli sõnul peab Lääne maavanem Hannes Danilov end ise kaitsma, sest halduskohtu pidamise seadustiku alusel ei ole Danilovil õigust advokaati võtta. ÄP

Hetkel kuum