• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÜRO saab uue peasekretäri

  Kofi Annanist (58) saab järjekorras seitsmes peasekretär alates ÜRO asutamisest enam kui 50 aastat tagasi.
  Annani eelkäijad on Boutros Boutros-Ghali Egiptusest (1992--1996), Javier Perez de Cuellar Peruust (1982--1991), Kurt Waldheim Austriast (1972--1981), U Thant Myanmarist (1961--1971), Dag Hammarskjöld Rootsist (1953--1961, mil ta hukkus lennuõnnetuses Aafrikas) ning Trygve Lie Norrast (1946--1953).
  Kofi Annan võitis ÜRO julgeolekunõukogu toetuse läinud reedel pärast Prantsusmaa vetost loobumist. Annan asub 205 809dollarilise aastapalgaga ametikohale 1. jaanuaril 1997.
  Uue peasekretäri üheks raskeimaks ülesandeks kujuneb organisatsiooni praktiliselt põlistunud pankrotiohu kõrvaldamine. Tänavuse aasta lõpetab ÜRO 2,3 miljardi dollarilise defitsiidiga, millest lõviosa moodustab USA 1,3miljardiline liikmemaksuvõlg. Washington on teatanud, et ei kavatse võla tasumisega kiirustada, enne kui ÜRO viib läbi põhjaliku struktuurireformi.
  ÜRO võlgnike hulgas on ka Venemaa, kuid sellel võlgnevusel ei ole poliitilist iseloomu. Sel aastal on Venemaa oma maksukohustuse ÜRO ees täitnud, makstes ära 45,1 miljonit dollarit. Venemaa võlg ÜRO-le on 266 miljonit dollarit. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.