19. detsember 1996 kell 22:00

Hiiumaale lisandus ainult üks sõiduauto

Novembris registreeriti riikliku autoregistrikeskuse (ARK) büroodes esmakordselt 3415 sõiduautot, mis on veidi rohkem kui oktoobrikuus. Muude sõiduliikide registrisse kandmine jäi oktoobriga võrreldes tagasihoidlikuks. Büroode juhtkolmik püsib muutumatuna juba mitmendat kuud -- esimene on ARKi Tartu büroo 1082, teine Tallinna büroo 913 ning kolmas Pärnu büroo 630 esimese registreerimisega. Hiiumaal registreeriti novembrikuu jooksul esmakordselt vaid seitse sõidukit, neist üks sõiduauto, üks autobuss ja viis veoautot.

Esimeste registreerimiste TOP10s on novembrikuus toimunud märgatavaid muutusi -- mitmeid kuid kolmandal kohal olnud Mazda on taandunud neljandaks (223 sõiduautot), vahetades kohad Volkswageniga (242).

Samuti on kohad vahetanud Audi ja BMW. Nüüd on Audi viiendal kohal 215 autoga ja BMW kuues 204 autoga. Honda ja Nissan on säilitanud oma kohad, Mercedes on aga tõusnud üheksandaks ning taas TOP10sse jõudnud Toyota jagab 10.--11. kohta koos Mitsubishiga.

Esimesed kaks kohta on juba mõnda aega muutumatult Fordi ja Opeli päralt.

Arvel olevate sõiduautode pingerida püsib juba pikemat aega praktiliselt muutumatuna, vaid tabeli lõpus toimuvad aeg-ajalt pisinihked. Juhivad endiselt VAZ ja Moskivtsh, järgnevad Ford ja Opel.

Eestis on 1. detsembri seisuga arvel 404 895 sõiduautot, millest 359 862 kuuluvad eraomanikele. Veoautosid on arvel 71 022, neist eraomanduses 28 865, ning autobusse 6850, neist eraomanduses 1622.

Hetkel kuum