5. jaanuar 1997 kell 22:00

Erastamine lõpusirgel

Erastamisagentuur (EEA) kavatseb tänavu lõpule viia kõigi praegu riigile kuuluvate tavaliste ehk mittemonopoolsete ettevõtete müügi.

EEA peadirektor Väino Sarnet ütles reedel, et erastamisnimekirjades on veel alla 100 ettevõtte, üksikuid varasid ja hooneid ning renditud varasid.

Tähtsamatest ettevõtetest nimetas Sarnet Eesti Metallieksporti (EMEX), Silmetit ja Kiviteri.

Sarnet ütles, et plaanis on erastada praegu veel riigiettevõtte staatuses olev Eesti Kütus koos oma võlgadega. Liviko, Rakvere ja Moe piiritusetehase erastamisel on Sarneti sõnul seni lahtine, kas nende müük jõuab lõpule selle aasta sees või hiljem.

Erastamisagentuur valmistab tänavu ette ning heal juhul erastab mõningad osad infrastruktuuriettevõtetest, mis erastamisseaduse alusel erastamisele on planeeritud. Põhiosa infrastruktuuriettevõtete erastamisest jääb Sarneti sõnul järgmisse ja ülejärgmisse aastasse. BNS

Hetkel kuum