8. jaanuar 1997 kell 22:00

Agentuur peatas võla nõudmise Marlekorilt

«Piltlikult öeldes on see vastastikune moratoorium, Marlekor ei küsi Silmetilt võlga ja meie ei küsi Marlekorilt võlga teatud aja jooksul,» lisas EEA peadirektor Väino Sarnet. Tema väitel on tähtaeg aasta.

Silmet on praegu erastamisel ja tahame saada erastamisel parimat lahendust, ütles Jaak Leimann. Nõukogu arutas otsuse tegemisel ka võimalust, et Marlekor rakendab võlanõuet Silmeti vastu, mis erastamist häirida võib, lisas ta.

Endise Tallinna vineeri- ja mööblikombinaadi varad erastanud Marlekor ei ole EEA-le järelmaksu tasunud rohkem kui aasta jooksul.

Marlekori võlg EEA ees on 5,5 mln krooni, mis on enam kui ühe aasta järelmaks, kinnitas firma president Peter Sedin. «Meil polnud mõtet maksta, sest küsimuse lahendamine venis,» kommenteeris ta.

Silmet sai Sedini sõnul neli aastat tagasi krediiti RASilt Eesti Aeromet, mis nõude Marlekorile loovutas.

Kahe nädala pärast arutab EEA nõukogu suuremate võlglaste nimekirja.»Ma olen nõus senisest sügavamalt analüüsima, kas riik saaks arukalt sekkuda nende arengu- või taandarenguprotsessi,» kommenteeris Jaak Leimann. «Seaduse piires ja, kui vajalik, seadusi muutes, aga põhjendatult, mitte alludes mingile lobby'le,» lisas ta.

Marlekor ja EEA sõlmisid Tallinna vineeri- ja mööblikombinaadi varade ostu-müügilepingu 22. septembril 1993. Marlekor kohustus kümne aasta jooksul tasuma ostusumma 56 mln krooni ja võttis üle firma 37 mln kroonise võla.

Hetkel kuum