8. jaanuar 1997 kell 22:00

Äripäev arvab

Hoiupanga Venemaa investeerimisfondi portfell koosneb Venemaa parimatest aktsiatest, millega käib kauplemine ka börsil. Nt Ühtne Energiasüsteem (UES), Surgutneftegaz, Rostelekom jt on esimese suurusjärgu tähed, aktsiate hinnad on väljendatud dollarites. Aktsiate seisukohalt oleks fondi tootlust huvitav kõrvutada RTS-indeksiga, mis koosneb 24 Venemaa parimast aktsiast. Võlakirjadesse on fond paigutanud suhteliselt vähe raha, aga võlakirjade tootlus on aja jooksul langenud. Tähtajalised deposiidid kannavad Venemaal kõrgemat intressi kui Eestis, ent näiteks pankadevaheliste üleöölaenude intress on äärmiselt kõikuv. Rahapaigutused Venemaa investeerimisfondi on seotud rubla-krooni ja dollari-krooni konverteerimisega, mis võib investeeringute tulusust mõnevõrra kahandada.

Hetkel kuum