8. jaanuar 1997 kell 22:00

Datelis soliidne kujundus

Dateli büroo kujundus oli minu jaoks natuke steriilne -- vallatusi polnud. Steriilsed bürood hakkavad ära tüütama, tahaks midagi lõbusat. Teisalt peab mööblimüüja firma olemagi soliidne ja seda soliidsust hoidma.

Dateli salongis on hea otsitavat leida, kuna osakonnad on hästi klassifitseeritud. Materjalid olid arukalt valitud, nagu näiteks metallripplaed, mis ruumi avardasid.

Trepikäsipuud olid huvitavad -- kasutatud on omapärast tehnoloogiat. Niisuguseid detaile oleks võinud salongi ja büroo kujuduses olla rohkem. Põrandad olid otstarbekalt lahendatud: kus kulutamist rohkem, seal olid materjalid kulumiskindlamad. Värvilahendus on soliidne ja hea. Ka valgustus on hea.

Ma olen liberaalse ellusuhtumisega inimene ja üldiselt mulle meeldivad kõik asjad, mida inimesed teevad -- igaühel on oma idee ja oma teostus. Harva on asju, mis mind häirivad. Dateli büroo ja kauplus on väga salongilik ja see peabki nii olema, kuna nende mööbel nõuab sellist stiili. Kui mujal võib veel teisiti, siis seal mitte. Vahvad olid erinevad kaubaboksid. Materjalikasutuses olen mujal maailmas palju näinud, kuidas üks materjal läheb sujuvalt üle teiseks. Salongi interjöör on nagu teistel, aga samas omanäoline. Ka arvutikaup oli hästi eksponeeritud: osa ruumi keskel, osa seina ääres. Kaubapaigutus oli mugav ja kliendikeskne. Erinevad elemendid on Datelis sulatatud meeldivasse õhkkonda.

Minu arvates on Dateli büroo interjöör väga kena. Kui seal käisin, mõtlesin, kuidas oli võimalik vanasse merekooli sööklasse selliset salongi teha. Kuna alguses oli sissepääs külje peal, tundus mööblimüügisalong pika soolikana. Kui uks hakkab käima keskelt, siis on see sissepääsuks parem koht. Büroodes ja müügisalongides meeldib mulle, kui on palju ruumi. Arvan, et Datelis on ruumi lahedalt. Erinevate kaubabokside idee ei ole paha. Ma pole küll ei meil ega mujal arvutisalongides käinud, mistõttu ei oska võrrelda ega öelda, mille poolest Datel teistest erinev on. Värvilahendus mulle meeldis, kuna toonid olid rahulikud. Rahulikele värvidele lisaks meeldiks ka must-valge kombinatsioon.

Arvan, et hoone enda võimalused, kus Dateli büroo ja salong asub, oma madalate lagede ja muu sellisega sisekujundajale avarat mõttelendu ei võimaldanud. Seepärast hindan madalates ruumides saavutatud üsna õnnestunud lahendust.

Büroo ja müügisalongi iseloomulikumaks jooneks on erinevad liigendused, erineva kõrgusega laed. Seetõttu oli märkimisväärne kilelae kasutamine, millega suudeti ruumile avarust anda. Muu materjali kohta ei oska öelda, et oleks midagi uut või erilist.

Isiklikult meeldis mulle ka büroo värvilahendus. Samuti jäi hästi meelde nende mööbel. Üldiselt ütleksin, et Dateli büroo ja müügisalongi sisekujunduslik lahendus on terviklik.

Hetkel kuum