9. jaanuar 1997 kell 22:00

Peeter Palu juhib Hiiu Kalurit

ASi Hiiu Kalur nõukogu liige ning kontserni tuumikinvestori ASi Epeks peadirektor Toomas Kõuhkna lausus, et Peeter Palu leiti isiklike tutvuste kaudu. «Teame teda kui tugevat ja võimekat juhti, kes on ka kirglik kalamees ning teab nii laevandusest kui rahvusvahelistest suhetest,» ütles Kõuhkna.

Palu valimisega kontserni juhiks tahab Hiiu Kalur Kõuhkna sõnul alustada sellel aastal mahukat investeerimisprogrammi ja minna rahvusvahelisele turule.

Kõuhkna ütles, et Palu ülesanneteks on kolme kontserni tütarfirma ASide Dagomar, Dagofisk ja Dagotar ühiselt tööle panek.

Peeter Palu ütles, et võttis pakkumise vastu, kuna Hiiu Kalur on viimaste aastatega muutunud väga huvitavaks ettevõtteks. «Tänasel omanikul on suur huvi kasumit tõsta ja ma usun, et selles osas saab üht-teist ära teha,» lausus ta.

Peeter Palu (54) on olnud aastatel 1976--1983 ENSV ehitusminister ja juhtinud alates 1986. aastast ehituskomiteed. Aastatel 1990--1994 juhtis ta riigiettevõtet Tallinna Sadam, kust lahkudes lõi ta oma konsultatsioonifirma PP Nõuande AS.

Pärast Peeter Vohu lahkumist Hiiu Kaluri kontserni juhataja ametist 1996. aasta detsembris täitis juhataja kohuseid eelmisel kevadel kõrgema kommertskooli lõpetanud Urmas Reimann. Sellel esmaspäeval otsustas Hiiu Kaluri nõukogu, et Reimann jätkab ettevõttes tööd finantsdirektorina.

Toomas Kõuhkna sõnul lõpetas AS Hiiu Kalur 1996. a kasumiga. 1995. a ulatus Hiiu Kaluri käive 152 miljoni kroonini ning kontserni kasum oli 5,4 miljonit krooni.

Hetkel kuum