13. jaanuar 1997 kell 22:00

Väärtpaberiturg ilmutab rahunemise märke

Hoiupanga aktsiaga alustati kauplemist 88,45 krooni tasemelt. Päeva jooksul saavutas Hoiupanga aktsia ühes tehingus 94 krooni taseme. Aktsia sulgemishind tõusis reedesega võrreldes 3,55 krooni ehk neli protsenti.

Väärtpaberispetsialistide hinnangul on Hoiupanga aktsia hinna tõus tingitud panga madalast kasumiprognoosist. «Hoiupanga 140 miljoni kroonine kasumiprognoos on tagasihoidlik, turg loodab tunduvalt enamat ja Hoiupank on inimestele alati meeldinud,» ütles ICI Trusti finantsanalüütik Elar Must.

Börsi vabaturu ettevõtetest tegi päeva suurima hinnahüppe, ligi kaheksa protsenti, Kalevi aktsia. Aktsia sulgemishind oli 1000 krooni.

Tallinna börsi 75 miljoni kroonisele päevakäibele vaatamata iseloomustasid maaklerid ja analüütikud eilset kui rahulikku kauplemispäeva. «Paistab, et suur kauplemislaine sai läbi ja täna oli märgata juba turu stabiliseerumistendentse,» ütles Ühispanga analüütik Urmas Simson.

Forekspanga peamaakleri Tõnu Vanajuure kinnitusel on turg stabiliseerumisele vaatama närviline, sest investorid ja maaklerid ei ole suutnud võtta kindlat seisukohta, kuhu turg liikuma hakkab. «Käimasolev ja järgmine nädal peaksid panema turu trendi mõneks ajaks paika,» lausus Vanajuur.

Tallinna väärtpaberibörsil sooritati eile 300 tehingut, mille kogukäive oli 52,9 miljonit krooni. Börsi vabaturul tehti eile 160 tehingut kogukäibega 22,6 miljonit krooni.

Hetkel kuum