16. jaanuar 1997 kell 22:00

Emet hüvitab kaabli kahjustamise

Ehitusfirma Emet peadirektori Lembit Tuuri sõnul põhjustas kiudoptilise kaabli lõhkumise Tallinnas Lasnamäel Emeti tellimusel veetorustiku kraavi kaevanud ekskavaator, mis kuulus ASile Akronto. «Ekskavaatorijuht tegutses teise inimese tervise huvides, hoides ära tööõnnetuse,» väitis Tuur. «Seetõttu katame kulud Akrontoga pooleks.»

ASi Eesti Telefon võrgujuhtimiskeskuse juhi Toivo Praakeli kinnitusel pole firma lõplikku kahjusummat veel kokku arvutanud. «Kaabli parandamisest tingitud otsene kahju jääb 50 000 ja 60 000 krooni vahele,» ütles Praakel. Ta lisas, et Eesti Telefon ei nõua kaevetööde teostajalt saamata jäänud tulu korvamist, vaid ainult kaabli parandamise kulu tasumist.

Saamata jäänud tulu on otsesest kulust veel viis kuni kümme korda suurem, teatas Praakel nädala alguses.

Laupäeva õhtul katkes vigastatud kaabli tõttu telefoniühendus osaliselt või täielikult Tallinna ja Pärnu vahel, samuti saartel, Lääne-Eestis, Järvamaal ja Raplamaal. Sidehäireid esines ka Tartus ja Lõuna-Eesti uute digitaalnumbrite abonentidel.

Praakeli kinnitusel peaks selle aasta jooksul Lääne-Eesti valguskaabliringi kõrval valmima ka Ida-Eesti kaabliring. Siis ei ole sellised õnnetused enam võimalikud, teatas Praakel.

Hetkel kuum