16. jaanuar 1997 kell 22:00

Kebina võimalik turu ostja

Velman lisas, et töögrupi ettepanek on soovituslikku laadi. Ta ütles, et arvatavasti tuleb keskturu erastamine linna rahanduskomisjonis arutusele esmaspäeval. Velman ei osanud öelda, miks turu erastamine venib.

Ka keskturgu haldava ASi NT Kaubandus direktor Mati Kebina ütles, et ta pole kursis põhjustega, miks turu erastamine venib. «Kas siis 30 miljonit krooni ühe väikese turu eest on tõesti liiga vähe,» imestas Kebina.

Kebina eitas kuuldusi, nagu oleks ta oma varem välja kuulutatud koostööpartneri Tiiu Silvesega tülli läinud. «Viimastel kuudel pole ma Silvesega turu erastamise venimise tõttu suhelnud,» väitis ta.

NT Kaubandus pakkus augusti lõpus väljakuulutatud erastamiskonkursil keskturu hinnaks 30 miljonit krooni. Tiiu Silvese firma AS Langren pakkus turu hinnaks 31 miljonit krooni. Erastamise lõppvooru pääsesid lisaks NT Kaubandusele ja Langrenile veel neli firmat, kes pakkusid kõik väiksema summa kui Silvese ja Kebina firma.

Oktoobris sõlmisid Kebina ja Silves koostöölepingu, mille kohaselt emma-kumma võidu korral kaasab ta ka teise firma turu valdamisse ja haldamisse.

Hetkel kuum