20. jaanuar 1997 kell 22:00

Masinatehas loodab Venemaale

Sergei Denisenko rääkis, et masinatehas valmistab põhitoodanguna Venemaa ja teiste SRÜ riikide gaasi- ning naftatööstusele jahutusseadmeid. Masinatehase tootmismaht oli möödunud aastal 118 miljonit ja realisatsioonimaht 102 miljonit krooni. 1995. aastal olid need näitajad vastavalt 141 ja 120 miljonit krooni. Denisenko sõnul on näitajate vähenemine põhjustatud ettevõtte toodangu potentsiaalsete tarbijate maksejõu vähenemisest.

«Nii imelik kui see ei tundu, ei ole Venemaa nafta- ja gaasitööstuse ettevõtetel raha ega tööd,» märkis ta.

Jahutusseadmete läände müümise võimaluse kohta ütles Denisenko, et ta ei pea seda praegu reaalseks. Küll on firma teinud ca 3 miljoni krooni eest terasvalutooteid ja sellest on suur osa eksporditud Soome. «Seda on rohkem kui 1995. aastal, kuid liiga vähe, et rahul olla,» lausus Denisenko ning lisas, et valutsehh töötab napilt poole võimsusega.

Denisenko, kes on ka üks ASi Tallinna Masinatehas kahest omanikust, välistas võimaluse, et lähiajal kaasatakse mõni tuumikinvestor. Selleks ei ole tema sõnul praegu mingit vajadust.

Denisenko lausus, et usub Venemaa gaasi- ja naftatööstuse madalseisu peatset lõppu. «Gazprom teeb meie tehasele sel aastal mõned suurtellimused,» märkis ta. «Huvitavad plaanid on meil terasvalu tootmiseks, kuid praegu ei saa ma neist täpsemalt rääkida.» Tallinna masinatehases on palgal 800 töötajat.

Hetkel kuum