21. jaanuar 1997 kell 22:00

Baasintress alaneb

Aastavahetus tõi pankade laenuturule kliendisõbralikke muutusi. ERA Pank alandas baasintressi 16 protsendilt 14,5-le. Ühispank alandas tarbimislaenu baasintressi 12 protsendile. Tarbimislaenu baasintressi alandas 12 protsendile ka Tallinna Pank. Hoiupanga maaelu- ja põllumajanduslaenu baasintressi on alandatud samuti 1% võrra 10 protsendini. Ühispank on alandanud baasintressi juriidilistele isikutele samuti 1% võrra 13,5 protsendini.

Aastavahetus on laenuturule toonud ka uusi tooteid. Lisaks Tallinna Pangale annab laenu korteriühistutele nüüd ka Ühispank. Väga soodne tundub olevat Ühispanga noore pere eluasemelaen. Madalaprotsendiline laen ja meie tingimustes väga pikk maksetähtaeg on võimalik tänu vabariigi valitsuse poolt moodustatud eluasemefondile, kellega koostöös on pank laenuprojekti välja töötanud. Uue laenutootena annab ERA Pank arvelduslaenu eraisikule lühiajaliste kulutuste finantseerimiseks.

Liisingufirmad ei ole viimase kahe kuu jooksul eritioma liisingutingimusi muutnud ega uusi tooteid turule toonud. Veidi hilinenult saame teatada uuest liisingufirmast Krediidipanga Liisingu AS. AS pakub välja kolme toodet (kasutusrent, kapitalirent ja faktooring) baasintressiga alates 18% aastas ja renditähtajaga kuus kuni 36 kuud.

Hetkel kuum