21. jaanuar 1997 kell 22:00

Välismaa tellised on ehitajale kallid

Enamik ehitusmaterjali-de kauplusi müüb kahe Eesti suurema fassaaditelliskivide tootja, Aseri Tellise ja Columbia Kivi, toodangut. Väljaspool Eestit valmistatud kivid on kohaliku ehitaja jaoks liiga kallid.

Sissetoodud fassaaditelliskivide liiga kõrgest hinnaklassist annab tunnistust Renlundi kaupluse kogemus. Nende poolt pakutavat võimalust tellida kataloogi alusel Soome Parteki telliseid kasutatakse vähe. Suurimad tellimused on esitatud kaminafassaadide kaunistamiseks.

Kõrvalolevas tabelis ei ole toodud kõike müüjate poolt pakutavaid fassaaditelliste sorte. Loomulikult pakuvad kõige suuremat valikut tootjad ise: Aseri Tellis ja Columbia Kivi. Erinevalt kaupluste hindadest sisaldavad nende hinnad ka transporti ehitusplatsile. ÄP

Hetkel kuum