22. jaanuar 1997 kell 22:00

Ettevõtte tulumaks 15%ni

Tiit Vähi lausus, et vastupidiselt opositsiooniliidri Siim Kallase soovitusele vabastada kolm reformiettepanekud teinud ministrit ametist kavatseb ta neid toetada. Vähi sõnul olid tal majandusminister Jaak Leimanniga pikad jutuajamised juba enne viimase ministriks nimetamist ning ta toetas Leimanni ideed muuta riik odavamaks.

Juhul kui Leimann ei oleks Vähi valitsuse ministriks tulnud, oleks peaministri sõnul hakanud praegune teede- ja sideminister Raivo Vare täitma ka majandusministri ülesandeid. «Siis oleks olnud eesmärk 1. jaanuariks 1997. a kaks ministeeriumi ühendada,» lausus Vähi.

Ta kinnitas, et kõik valitsusliikmed toetavad haldusprogrammi ning kavatsevad selle kaudu riigieelarves kokku hoitud kulusid kasutada tulumaksu vähendamiseks.

«Kui arvutus näitab, palju meil riigieelarve vahendeid on võimalik kokku hoida, siis minu idee on ettevõtte tulumaks viia 15% peale,» ütles Vähi.

Hetkel kuum