3. veebruar 1997 kell 22:00

Suuremad tulumaksu maksjad Tallinnas

1996. a maksid 25 Tallinna suuremat ettevõtet üle 10 mln krooni eest üksikisiku tulumaksu, mis moodustas 20,4% pealinna ettevõtetelt laekunud maksust.

Kõige enam tasusid mullu üksikisiku tulumaksu RAS Tallinna Sadam, 61,2 mln kr, ja RAS Eesti Merelaevandus, 52 mln kr. Suurimate maksumaksjate seas on 16 riigi- või munitsipaalettevõtet ja üheksa erafirmat, sh Hansapank, Ühispank, Tallinna Pank ja Hoiupank.

Tallinna maksuameti direktori asetäitja Tamara Jõerüüt ütles, et 1995. a tasus üle 10 mln kr eest üksikisiku tulumaksu 18 ettevõtet. «See näitab, et palgad on vahepeal tõusnud,» lisas Jõerüüt.

Riigi maksuameti peadirektori asetäitja Aivar Sõerd ütles, et mitmel suurfirmal on tsentraliseeritud raamatupidamine ja üle Eesti laiali paiknevate filiaalide palgaarvestus toimub keskuses. Sellise arvestuse tõttu on suuremate maksumaksjate hulka tõusnud ka tolliamet, kus palgad pole eriti suured. ÄP

Hetkel kuum