4. veebruar 1997 kell 22:00

Isikukultus painab koondmehi

Koonderakonna fraktsiooni esimees Mart Siimann avaldas eilses Postimehes arvamust, et kuigi Tiit Vähi on teinud mitmeid vigu, temast paremat peaministrit Eestis pole, rääkimata positiivsest programmist ja uuest tegusamast valitsuskoalitsioonist. Nende argumentidega õigustab Siimann ühtlasi ka koonderakonna liikmete ebaeetilist käitumist korterite erastamisel, nagu peaks ühiskond sellega leppima, et meil kord juba taolised mehed võimu juures on. Juhul kui Siimann väljendab oma arvamustes koonderakonna seisukohti, siis peab kahetsustundega nentima, et mitte ainult tema, vaid kogu erakond on endale klapid pähe tõmmanud ja astunud isikukultuse hukutavale teele, alavääristades teisi poliitilisi jõude ja nende valijaid. Õnneks ei ole meie ühiskondlik potentsiaal nii nigel, kui Siimann seda ette kujutab. Peale kasuahne autobaasi direktorist peaministri on Eestis veel mehi, kellel pea ja väärtushinnangud õigel kohal.

Hetkel kuum