5. veebruar 1997 kell 22:00

Autoritasude laekumisel on kuueaastane garantii

Eile kirjutasid ringhäälingute liidu juhatuse esimees Vello Lään ja Eesti autorite ühingu juhatuse esimees Mikk Targo alla lepingule, mis kehtestab kuueks aastaks tingimused ja korra, mille alusel eraraadio ja -telejaamad hakkavad maksma autoritasu.

Raamlepingu kohaselt hakkavad kõik ringhäälingute liitu kuuluvad tele- ja raadiojaamade omanikud maksma sellel aastal autoritasuks 3,5 protsenti saateaja müügist saadud summast. Autoritasudeks makstav protsent jõuab 2005. aastaks viie protsendini saateaja müügist. Autorite ühingu tegevdirektori Kalev Rattuse sõnul jõutakse 2005. aastal Euroopa keskmise autoritasu määrani.

Kuna eratelekanalitel on selleks aastaks autorite ühinguga sõlmitud lepingud, mille kohaselt maksavad nad autoritasuks kaks protsenti saateaja müügist laekunud tulust, siis raamleping nende autoritasu määra ei kajasta.

«Eraraadiojaamadega oli kiire, sest nendega lõppesid lepingud eelmisel aastal, telekanalitega on autoritasu määra osas aega kokku leppida terve aasta,» rääkis Rattus. «Praeguse kahe protsendiga oleme rahul,» kinnitas ta.

Kanal 2 juhatuse esimees Ilmar Taska märkis, et praegu kehtiv autoritasu määr on küllaltki kõrge ja see ei tohiks enam tõusta. ÄP

Hetkel kuum