5. veebruar 1997 kell 22:00

Claudia alustab koostööd valvekoondisega

Eesti Valvekoondise peadirektori Jüri Tõniste sõnul teevad kaks firmat põhiliselt koostööd tehnika osas. «Claudia garanteerib soodsalt meie tehnikaga varustamise ja see läheb maksma miljoneid kroone,» ütles Tõniste.

Lisaks näeb koostööleping ette ühtsel standardil põhineva turvatehnika ja raadiovõrgu kasutusele võtmise ning vastastikuse abi väljakutsete teenindamisel ja korrapidamise koordineerimisel, lisas Tõniste.

Konkureeriva turvafirma ESS juhatuse esimees Urmas Sõõrumaa ütles, et see on ebaeetiline, kui erastatavate ettevõtete nimekirja kantud valvekoondis hakkab koos erafirmaga moodustama kontserni. «Soliidsed inimesed nii ei tee,» lisas ta.

Jüri Tõniste sõnul ei mõju erastamisootel Valvekoondise koostöö Claudiaga erastamisele negatiivselt. «Meie raamleping on kooskõlastatud erastamisagentuuris,» kinnitas ta.

«Valvekoondise hind tulevasele ostjale läheb meie tehnilise täiustumisega järjest paremaks,» väitis Tõniste.

Andrus Nurga kinnitas, et Claudia on huvitatud osalemast Eesti Valvekoondise erastamisel. Ta möönis, et tänu koostööle valvekoondisega on Claudia erastamisel eelisseisundis.

Suurema osa valvekoondise pakutavatest teenustest moodustab Tõniste sõnul keskhäiresüsteemidega valvamine. «Otsisime juba poolteist aastat strateegilist partnerit, kellega koostöös moderniseerida täielikult meie tehniline baas,» ütles ta.

Eelmisel reedel Claudiaga sõlmitud leping ei ole Tõniste väitel valvekoondisele siduv. «Me võime tarvilikku tehnikat ka teistelt firmadelt osta ja kõike vajaminevat ei suuda Claudia meile pakkuda,» ütles ta.

Andrus Nurga sõnul on Claudia eesmärk rajada üle-eestiline turvaettevõte, mis osutaks kõiki turvateenuseid. «Laiapõhjalise koostöö alustamine valvekoondisega on konkurentidele tugevaks signaaliks, sest eelmisel aastal andis kahe firma turuosade summa kokku ligi poole Eesti turvateenuste mahust,» märkis Nurga.

Claudia grupi eelmise aasta auditeerimata kogukäive oli 50 miljonit krooni, Eesti Valvekoondise käive 96 miljonit krooni.

Hetkel kuum