6. veebruar 1997 kell 22:00

Jaapanlased juhivad

Sõiduautode müüjatest olid jaanuaris edukaimad Toyota ja Honda vastavalt 72 ja 57 müüdud autoga. Kolmas oli Volkswagen, kelle tulevik Eesti turul on hetkel segane. Musta stsenaariumi korral võib viimastel kuudel hästi edenenud automargi müük koguni seiskuda. Kui see juhtuks, võib see viimasel ajal Eestiski jalule tõusnud automargi saavutused taas nullida -- eelmine kuu oli Volkswageni ajaloos edukaim Eestis, ainuüksi sõiduautosid müüdi 34. Senine parim kuu oli eelmise aasta detsember, kui müüdi 33 autot (koos tarbesõidukitega).

Nii Toyota kui Honda müügil annab tõhusat lisa autode müük Eestist välja. Toyota müüs Eestist välja 28 sõiduautot ja kaubikut, Honda 17 sõiduautot. Seega on põhjust end edukaimaks pidada ka Fordil, sest see kaubamärk juhib kõigi Eestisse müüdud sõidukite konkurentsi.

Kokku müüdi jaanuaris Eestis alla 500 uue sõiduauto. Konkurentsitult on populaarseimad nn madalama keskklassi autod (kategooria, kuhu kuuluvad näiteks Honda Civic, Hyundai Accent, ?koda Felicia, Nissan Almera, Toyota Corolla jt). Sellise suurusklassi autode müük hõlmab ligi poole kõigist müüdud sõiduautodest.

Kuna uuest aastast eristame ÄP automüügitabelis omavahel sõiduautod ja tarbesõidukid, on siinolevas tabelis näidatud vaid sõiduautode müüki. Tarbesõidukite tabel ilmub nädala pärast, seni ootame müüginumbreid ka veokite müügile spetsialiseerunud firmadelt.

Hetkel kuum