6. veebruar 1997
Jaga lugu:

Primavera õhkkond mõjub loovalt

Äripäeva lõunakülalisele ASi KTK Overall peadirektorile Andres Haamerile tähendab Narva maantee alguses asuv itaaliapärasusele rõhuv restoran Primavera kindlust, usaldusväärsust, kõrget teeninduskultuuri ja fantaasiarikkalt serveeritud maitsvaid toite.

Andres Haamer külastab viimsel ajal tagasihoidliku välisilmega restorani paar korda kuus. «Kuna selle koha üheks väärtuseks on avatus kliendile, saan siit alati palju positiivseid emotsioone.»

Lõuna ajal on restoranis vaba kohta leida keeruline, kuid just siis on Andres Haamer saanud oma maitse-eelistusele kinnitust, kohates Primaveras peaaegu alati mõnd tuttavat. Restoranil eraldi riidehoidu pole, kuid suurde saali paigutatud riidepuudega nagid on piisavalt mugavad.

Valime aknaaluse kahekohalise laua. Laudade paigutus soosib seltskonniti einestamist, kuna need asuvad üksteisest piisavalt kaugel ning mahe taustamuusika summutab viimasegi võimaluse kuulda naabrite vestlust. Kahel õhtul nädalas mängib Primaveras elav muusika.

«Punastes ja rohekassinistes toonides interjöör rahustab. Suur aken on isoleeritud sedavõrd, et tänavamüra restorani ei kostu,» mõtiskleb Andres Haamer ümbruse üle, kiites saali ülemist ja alumist poolt eraldavat elavate püsililledega ääristatud poodiumi.

Õhulistes heledates toonides menüü on eesti, itaalia ja inglise keeles, mis on Haameri arvates piisav.

Nii joogiks kui söögiks pakutavat hindab mees piisavaks, sest leidub nii spetsiifilisi itaalia roogi kui eestlasele harjumuspäraseid. «Kuigi ma ise piirdun tavaliselt alkoholivaba joogiga, tean, et veinikaart on hea, sest kõik mu külalised on sealt midagi leidnud,» räägib Haamer.

Seekord ta eelroana salatit ei võnud, kuid soovitas seda kõigil teha, sest iseteenindus tagab õige suurusega portsu. Alustame lõunat lehttaigna all serveeritava kukeseenesupiga (35 kr), mis oli õige valik.

Vaatamata peakoka soovitusele menüüs võtta loomafileerull paprika ja sinihallitusjuustu kastmega (112 kr), valib Haamer kümne prae hulgast praetud lõhe krevetikastmes (132 kr), ajakirjanik veisefilee punase veini kastmes keedukartuliga (105 kr). Lisaks keedukartulile pakutakse veel nelja lisandit.

Taldrikule moodustatud meistriteost on kahju lõhkuda. «Tore, sidrun serveeritakse sektorina. Nii on mugav selle mahla kalale pritsida,» räägib Haamer, kes mõneski restoranis on pidanud sellega koka saamatuse tõttu vaeva nägema.

Kuue magustoidu hulgast valib Andres Haamer vaarika- ja valge ?okolaadimussee puuviljapüreega (39 kr). Ta on seda varemgi söönud, ent eksootiliste puuviljadega ääristatud hapukas tarretis sisaldab alati erinevaid koostisosi, muutumata restorani alalisele kliendile igavaks.

Tellides pitsat (6 nimetust), risotot (3 nimetust) või pastat (7 nimetust), on oluline teada, et võtta võib ka pool portsjonit. See näitab, et Primaveras toiduga ei koonerdata. Peale võib juua itaalia, prantsuse, hispaania, rumeenia või bulgaaria veini.

- Esmamulje

- paiga välisilme: 4p

- parkimisvõimalused: 4p

- riidehoid: 5p

- hügieenitingimused: 7p

- Miljöö

- sisekujundus: 9p

- ventilatsioon: 9p

- taustamuusika: 9p

- valgustus: 8p

- mugavus: 8p

- puhtus: 10p

- Teenindus

- personal: 7p

- menüü: 7p

- kiirus: 8p

- toidu kvaliteet: 9p

- Hinna ja kvaliteedi suhe

- eelroad: 8p

- supid: 7p

- praed: 9p

- magustoidud: 6p

- joogid (alkoholiga): 8p

- joogid (alkoholita): 8p

Jaga lugu:
Hetkel kuum