6. veebruar 1997 kell 22:00

Tants ümber Eesti Panga seaduse

Valitsuse käesoleva aasta poliitilises programmis sisalduva Eesti Panga seaduse muutmise projekti peab valitsuse juhtnööridele toetudes välja töötama keskpank ise.

Peaministri majandusnõunik Ardo Hansson ütles, et seaduseelnõu projekti töötab ilmselt välja Eesti Pank, selle peab aga kooskõlastatama rahandusministeerium. Hansson märkis, et eelnevalt peab keskpank saama juhtnöörid, mida tahab valitsus seaduse muutmisega saavutada.

Eesti Panga seadus vajab Hanssoni sõnul muutmist vaid paari peatüki osas, seega pole muudatused väga ulatuslikud. Uus seadus peab suurendama avalikustatuse taset ja tagama laialdasema tagasiside, märkis Hansson.

Eesti Panga infoosakonna juhataja Kaupo Pollisinski ütles, et seni pole keskpank veel mingeid konkreetseid muudatusettepanekuid Eesti Panga seadusesse välja töötanud. Ta tunnistas, et Eesti Pank sai valitsuse kavast muuta keskpanga seadust teada ajakirjanduse vahendusel.

Rahandusministeeriumis polnud keegi samuti kuulnud Eesti Panga seaduse muutmisest. Ministeeriumi pressiesindaja kinnitas, et selle aasta kavas sellise eelnõu väljatöötamist pole. BNS

Hetkel kuum