6. veebruar 1997 kell 22:00

Valga lihatööstus ostis seafarmi

Valga lihatööstuse direktor Elmut Paavel ütles, et Valgast 75 kilomeetri kaugusel asuv Savikoti seafarm läks lihakombinaadile koos võlgadega üle ligi miljoni krooni eest.

Valga lihatööstus tahab saada farmist iga aasta 10 000 nuumikut ja garanteerida sellega endale 30 protsenti toorainest, samuti otsib ettevõte rakendust talle kuuluvale Kullimäe söödatehasele, rääkis Paavel.

Valga liha- ja konservitööstus on Rakvere lihakombinaadi järel teine Eesti suurtööstus, kellel on oma seakasvatus. Ettevõtte direktor märkis, et praegu, kus sealiha kilohind on 26 krooni ehk vaid kroon madalam kui Soomes, peab seakasvatus endaga toime tulema.

Elmut Paavel ütles, et erinevalt Rakvere lihakombinaadist, kes alustas ASi Ekseko seafarmis tõu väljavahetamist ning investeerib suuri summasid, et tagada sigadele kvaliteetne toit, ei plaani Valga lihatööstus selliseid kulutusi teha. «Meie sinna küll kümmet miljonit sisse ei pane,» kinnitas Paavel.

Savikoti seafarmis on praegu 700 siga. Valga lihatööstus tahab viia sigade arvu sellel aastal 2500ni, hiljem 7000ni.

Hetkel kuum