9. veebruar 1997 kell 22:00

Tallinna Panga aktsia hind langes 6,9%

Taas kord kujunes nädala kõige kuumemaks börsipäevaks reede, mis on olnud seda Tallinna börsi eksisteerimise jooksul mitmeid kordi varemgi. Seekord keerlesid sündmused Tallinna Panga ja parvlaeva Vana Tallinn operaatorfirmale antud suurlaenu ümber.

Reedeses Äripäevas püstitatud väide laenu üle jõu käivusest Tallinna Pangale tekitas börsil väikese peataoleku. Talinvesti maakler Riho Talumaa ütles BNSile situatsiooni kirjeldades, et maakleritel hakkas «jalg värisema». Kui neljapäeval sulgus Tallinna Panga aktsia 74,25 kroonil, siis reede hommikul registreeriti esimene tehing 70 krooniga. Hind langes esimestel kauplemistundidel veelgi. Aktsia sulgus 69,15 kr tasemel.

Õhtul avaldas Tallinna Pank omapoolse kommentaari ilmunud artiklile. Selles keskenduti laenuga seotud probleemidele, samas ei leidnud käsitlemist küsimus -- kust tuleb raha Vana Tallinna käigushoidmiseks. Selge on aga see, et keskmiselt alla 300 reisijaga pardal ei saa liin ennast ära tasuda.

Hetkel kuum