11. veebruar 1997 kell 22:00

Jüri Pihl pareerib Alex Genini süüdistusi

Alex Genin väitis esmaspäevases Sõnumilehes, nagu oleks kapo uurinud Ühendriikides Genini firma Eastern Credit Ltd tausta. Jüri Pihl lausus, et ükskõik millise firma tausta kontrollimine ei tähenda veel mitte midagi. Kaitsepolitsei kontrollib Pihli kinnitust mööda igasugust informatsiooni. Kui ükskõik milline firma või eraisik pöördub kaitsepolitsei poole mõne kaebuse või probleemiga, siis kontrollitakse asjaolusid ja ka vastatakse, kuid see vastus on mõeldud üksnes küsijale, selgitas Pihl.

Kapo on Pihli sõnul küll öelnud välja oma arvamuse mitme välisinvesteeringu kohta, kuid see ei tähenda veel kellegi süüdistamist.

Jüri Pihl kinnitas, et ta käis jaanuari alguses USAs puhkamas. Samas ta väitis, et Eesti Pank ei ole tema poole pöördunud otsese palvega kontrollida Genini firma tausta, küll on ta aga puhkenud vaidlusega üldjoontes kursis.

USAs registreeritud Eastern Credit Ltd sattus avalikkuse tähelepanu alla seoses Houstoni kohtusse esitatud hagiavaldusega, milles nõutakse Eesti Pangalt ja tema presidendilt Vahur Kraftilt enam kui 200 miljoni kroonise kahjutasu maksmist. Hagiavalduse kohaselt olevat Kraft endise Sotsiaalpanga Koidu filiaali müümisega Innovatsioonipangale ostjat petnud.

Innovatsioonipanga president Michail Dashkovsky ütles, et panga aktsionäriks olev Eastern Credit asutati juba ligi kümme aastat tagasi ning et firma põhiline tegevusvaldkond on mitmesugused finantsoperatsioonid. Dashkovsky sõnul ei tea tema Pihli käikudest Ameerikasse midagi.

Hetkel kuum