12. veebruar 1997 kell 22:00

Pangad uute valuutadega veel ei kauple

Seni Eesti Panga poolt noteeritud 20 valuutale lisandus 3. veebruaril veel 13 valuutat, mis on enamlevinud Eesti ettevõtjate tehingutes. Eesti Panga noteeringud on ettevõtete raamatupidamisaruannete jaoks ning risk nendes valuutades tuleb firmadel endal kanda.

«Kus ettevõtted oma riske katavad, ei tea, kuid kindlasti ei toimu see enamikus Eesti pankades, vaid pigem seal kohalikes pankades,» rääkis Haavel. «Ilmselt Eesti Pank näeb, et kunagi tulevikus võiksid ka Eesti pangad hakata ettevõtete poolt suunatuna aktiivsust neis üles näitama. Hüppelist kasvu valuutade arvus, mida pangad noteerivad, siiski niipea oodata ei ole. See on ikkagi pikk protsess, et saaks võtta uue valuuta kauplemisse.»

Haaveli sõnul võtaks uute valuutade noteerimine Hansapangas aega üks kuni kuus kuud olenevalt valuuta tuntusest, T?ehhi krooniga võiks alustada kuu aja pärast.

Hetkel kuum