17. veebruar 1997 kell 22:00

Karuteene isamaaliidu moodi

Isamaaliidu ettepanekul jäi eile riigikogus vastu võtmata isamaalaste endi poolt algatatud alkoholiaktsiisi seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega sooviti muuta praegu kehtivaid õlle aktsiisimäärasid. Isamaaliit üritas nimetatud eelnõuga kehtestada piirangud välismaisele õllele. Selle sammuga loodeti tõenäoliselt teha heameelt isamaalaste viimast valimiskampaaniat 100 000 krooniga toetanud Saku õlletehasele. Eelnõu menetlemise käigus muudeti seda aga teiste riigikogu fraktsioonide poolt nii, et lisaks välismaisele õllele kallineb ka Saku õlletehases toodetud õlu. Nüüd on Isamaaliidul vesi ahjus, sest loodetud kasu asemel toob nimetatud seadus nende toetajale hoopis kahju ja Saku õlletehas peaks hakkama pärast eelnõu praegusel kujul jõustumist mõtlema osa tootmise Lätti üleviimisele. Äripäev loodab, et isamaalased võtavad saadud kogemusest õppust ja edaspidi ei ürita oma rahastajatele luua kunstlikke soodustusi.

Hetkel kuum