17. veebruar 1997 kell 22:00

USAs oli eile presidendipäev

Dollar alustas eile hommikul ülalpool 1,69 DEM/USA (13,52 krooni) ja 124 JPY/USD taset ning püsis ka hiljem kitsastes piirides. Jaapan ja USA saavutasid kokkuleppe, et juhul kui jeen langeb liiga palju, müüb saareriik dollareid ühepoolselt. Seega oleneb dollari edasine käekäik kolme keskpanga -- USA, Jaapani ja Saksamaa keskpankade -- edaspidisest poliitikast, st kas keskpangad sekkuvad mõjutamaks valuutaturgusid ja ei lase dollari kursil liiga kõrgeks minna. Õhtul oli dollar 1,695 USD/DEM (13,56 krooni) tasemel. FIM tõusis eile 2,70 krooni, SEK jäi 1,83 krooni tasemele.

USAs oli eile püha, presidendipäev, mistõttu Ameerika Ühendriikide turud olid suletud. Kuna maailmamajanduse suunanäitaja Wall Street oli samuti suletud, olid veidi kammitsetud ka Euroopa börsid. Helsingi börs alustas eile langusega Nokia aktsiate suure kukkumise tõttu Wall Streetil. Siiski taastus turg kiiresti, sest Soome detsembrikuu tööstustoodangu kasv oli 8,8%, mis oli tublisti üle ootuste. Inflatsioonitempo suurenemisohu tõttu turg erilist eufooriat siiski üles ei näidanud. Ühispanga aktsia tõusis Helsingi börsil 0,20 marga võrra 14,70 margani (39,70 kroonini), tehingute maht oli 11 000 aktsiat.

Pärast eelmisel nädalal toimunud kohvi hindade ülikiiret tõusu ootavad diilerid närviliselt hindade mõningast langemist või vähemalt suurt hindade kõikumist (volatiilsust). Arabica keskmine hind langes eile juba 74 USA sendi võrra naela kohta, kas see oli aga juhuslik langus või uue trendi algus, on veel vara öelda.

Hetkel kuum